Lac de Longemer

Op 3 januari besloten we onze 3e opeenvolgende wandeling te gaan doen waarvoor we weer naar dezelfde parkeerplaats reden aan het Lac de Longemer. Ik had weer een route via Wikiloc gedownload van ruim 13 kilometer aan de andere kant van het meer. Het weer was wat beter dan de dagen ervoor alleen wel erg koud. Toen we de auto parkeerden was het -5 graden.

We liepen over het fietspad langs het meer en na een klein stukje verkeerd te zijn gelopen, sloegen we na ruim 2 kilometer linksaf een smal en steil pad in de berg op. Door een dun laagje sneeuw was het op veel plaatsen erg glad. Het smalle, steile pad liep veelal over groten stenen en rotsblokken en met regelmaat moesten we met handen en voeten verder klauteren. Vooral door de steile afgrond en het gladde pad was het voor mij, met mijn hoogtevrees een aardige opgave. Al snel had de zon plaatsgemaakt voor wolken wat het nog wat kouder maakte. Na ruim 1,5 kilometer waren we al bijna 250 meter omhoog gegaan en waren we bijna aan het einde van het "gevaarlijke" pad. Toen ik op mijn telefoon keek voor de route die we volgden, bleek dat we ergens een afslag gemist hadden en allebei konden we ons geen enkele afslag herinneren. We liepen daarom door en na 2 kilometer kwamen we weer bij het pad waar we dag ervoor ook gelopen hadden.

Hier daalden we weer af richting het kleine meertje en besloten deze keer rechts langs dit meertje te wandelen. Na een kort stukje kwamen we bij een bord waarop de wandelroutes stonden en de route die wij gedaan hadden, was een moeilijke route, vergelijkbaar met een zwarte route in de alpen.

We liepen verder langs het kleine meertje, door een klein tunneltje heen en sloegen daar linksaf richting een bruggetje bij een mooie waterval. Hier liepen we weer verder naar rechts richting de parkeerplaats. Omdat we nog niet zo heel ver hadden gelopen, besloten we de tocht voort te zetten door een rondje rond Lac de Longemer mee te pikken. 

We liepen een rechtsaf een klein stukje langs het meer waarna we een stuk langs de doorgaande weg moesten. Aan het eind van het meer liepen we linksaf weer het wandelpad langs het meer op. Langs een klein kerkje liepen we rechtsaf een houten brug over om vervolgens weer linksaf te slaan richting onze auto.

Ruim 16 kilometer en bijna 4,5 uur later waren we weer terug en hadden we een zeer enerverende wandeling gehad. Een mooie tocht om te doen maar met mooi weer een stuk aangenamer en minder gevaarlijk.

© 2023 by NOMAD ON THE ROAD. Proudly created with Wix.com

  • b-facebook
  • Twitter Round
  • Instagram Black Round
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now